Personificatie

Geplaatst op

Vandaag is het precies drie jaar geleden. Drie jaar geleden dat ze dit park in liep en drie jaar geleden dat ze hem net te laat zag. De doffe klap op haar hoofd, de ruk aan haar schouder en daarna die pijnlijke duisternis die haar enkele uren wegtrok naar een andere wereld.

Het is nu drie uur ’s middags en het park is volop in beweging. Er lopen verschillende stelletjes, enkelen van hen met een kinderwagen. Verder zijn er veel hardlopers en in de verte hoort ze het geschater van spelende kinderen. Alles lijkt vredig, maar toch loeren de schaduwen van de bosjes naar haar. Elk takje dat kraakt en elke kiezel die wegschiet onder haar voeten schreeuwt om alertheid. Haar hartslag klopt in haar polsen en ze balt haar vuisten terwijl ze het pad inslaat waar het allemaal gebeurde. De geur van het natte hout laat haar maag omdraaien en ze kan nog net voorkomen dat ze moet overgeven. Diep adem halen, kom op… je kan het. Even je ogen dicht, hij is er niet, het is veilig. Ze herhaalt het nog een paar keer voor zichzelf, het is veilig, hij is er niet. En toch ineens die duizeligheid, alsof een onzichtbare mist haar door haar knieën heen naar de grond trekt. Een paar scherpe steentjes priemen in haar huid en haar ademhaling schiet omhoog. Met een paniekerige gil staat ze op en begint te rennen.

Geschreven naar aanleiding van een schrijfuitdaging van May Laysen.

De uitdaging
Een personificatie is een vorm van beeldspraak waarbij levenloze zaken, niet-menselijke levensvormen of abstracte begrippen menselijke eigenschappen krijgen toegeschreven of waarbij ze als een (levend) persoon worden opgevoerd.

Deel jouw stuk zelf geschreven tekst ( max. 500 woorden) waarin (volgens jou) een personificatie goed past.

2 reacties op “Personificatie&rdquo

  1. Op zich een goede tekst met een eigen stijl van de schrijfster. Dat is al gauw een pluspuntje. De tekst voelt mij echter een beetje volgestopt aan, alsof er niet genoeg ruimte was om het uit te schrijven. Maar dat is gevoelsmatig en dus geen objectieve opmerking

  2. Ben het eens met Jan. komt to much over en hier en daar onduidelijk. Ze staat op en begint te rennen? Was ze gevallen dan? Verder komt de onzekerheid van de hp wel goed over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *