Shit i need to do

Geplaatst op

Ik heb dus in totaal 10 jaar van mijn leven ‘professioneel’ gewerkt. Na mijn opleiding in Santa Cruz ben ik gaan werken bij het bedrijf waar ik destijds ook ben afgestudeerd. Na bijna 2.5 jaar miste in Nederland toch wel een beetje, maar kwam ik uiteindelijk terecht in BelgiĆ«, Eurogentec in Luik (Liege).

Daarna heb ik een tijdje in Utrecht gewoond en daar ook gewerkt. Ik mocht toen op het UMC allerlei onderzoeken doen. Het betaalde goed, de collega’s waren leuk, maar ik miste iets. Het werken in het buitenland doet iets met je. Ik dacht dat ik toch weer internationaal wilde. Toen kwam ik een leuke freelance opdracht tegen in Chicago, totaal buiten mijn kennis en ervaringsgebied, maar het leek leuk. Helaas was het geen goede match, na 8 maanden besloot ik toch weer terug te komen naar Nederland.

En dus toch freelance. Met een beetje bluf heb ik bijna 2.5 jaar als zelfstandige gewerkt als Neuroviroloog. Het mooie van deze opdracht, ik werkte maar 32 uur per week en ik was redelijk vrij in hoe ik mijn uren indeelde. Voor mij was het veel werken in het lab, maar sommige resultaten kan je ook vanuit thuis verder uitwerken en onderzoeken.

Nu met Corona wordt thuiswerken aangemoedigd, dus minder op de AMSCO (ons lab). Het ging mij op zich best goed af, maar ik merkte dat ik tijd over had. Ik ging mij een beetje vervelen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en opgezegd. Eind juni 2020 ben ik gestopt en klaar voor een nieuwe uitdaging.

En dan, weer een nieuwe opdracht zoeken? Weer naar het buitenland? Nee, ik ben verhuisd naar Amsterdam en heb besloten een boek te gaan schrijven. Dat is al een lange droom van mij, iets waar ik al jaren mee rondloop.

De titel ‘shit I need to do’ heb ik gekozen omdat ik nu knopen moet doorhakken. Ik heb mijzelf ingeschreven bij de Schrijversacademie en ik wil nu echt serieus aan de slag. Ik moet nog zoveel leren. Ik heb hier een stapel boeken liggen waar ik doorheen moet worstelen. Ik wil meer zelfstandig onderzoeken doen, ik wil echt een goede schrijfster worden. Het internet staat vol met tips, er zijn nog zoveel personen die ik wil ontmoeten. Ik moet lijstjes maken, structuur aanbrengen. Er is geen opdrachtgever die mij nu gaat pushen, het komt allemaal op mijzelf aan. Ik moet karakters uitwerken, plotten verzinnen, emoties, situaties die nooit zijn voorkomen.

Het is echt spannend. Ik heb er zin in. Maar ik moet echt aan de bak. Ik moet woorden op papier zetten, schrijven, herschrijven. Ik heb echt veel shit te doen nu. En werken aan mijn schrijversimago, dus deze nieuwe site, nieuw facebookprofiel, instagram, pinterest. Werken aan een nieuwe ik.

De komende weken, maanden, jaren kunnen jullie veel updates van mij verwachten. Ik wil dit echt. En ik heb jullie nodig. Help mij waar nodig, ik help jullie waar ik kan. Dit is mijn droom. Mijn opleiding duurt twee jaar en het is nu augustus 2020. Als ik mijn boek tijdens mijn opleiding verder kan uitwerken, dan kan ik het misschien in 2023 uitgeven. En ja, ik wil verkopen, ik wil dat jullie het lezen, ik wil dat het ook in het Engels wordt uitgegeven. Ik wil minimaal 100.000 lezers.

Dus, ik heb shit te doen. Ik moet aan de bak. Het is leuk, het is spannend en ik heb er zin in! Let’s do this shit!

2 reacties op “Shit i need to do&rdquo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *