Een brief aan de veiligheidsdiensten

Geplaatst op

Ik moet eerlijk toegeven, de laatste weken heb ik wat rare zoekopdrachten ingetikt bij Google. Zo was ik nieuwsgierig hoe lang het duurt voordat je met ongebluste kalk een lijk oplost, waar ik professionele afluisterapparatuur kan kopen en hoe ik op een ondoorzichtige manier iemands relatie kan saboteren. Dit is natuurlijk nog weinig vergeleken bij de weken hiervoor, toen was ik benieuwd hoe duur een nep paspoort kost en of het mogelijk is om de identiteit van iemand anders aan te nemen. Op zich klinkt dat niet zo heel spannend, maar in combinatie met zoekopdrachten over explosieven en het gevoel dat de geheime dienst achter je aanzit, ja, dat kan wel ergens een belletje doen afgaan.

Het leek mij daarom wel zo gepast om even een berichtje achter te laten richting de AIVD, MI5, de CIA en de NSA. Er is echt niets aan de hand hoor, jullie mogen zo’n vinkje bij mijn naam zetten dat alles goed met me gaat. Het heeft ook geen enkele zin om te gaan graven bij dat verlaten schuurtje aan de A5 vlak bij Schiphol, ik rij daar vaak langs en het kwam toevallig goed uit in mijn verhaal om daar iemand te begraven. Niet echt dus, maar in mijn boek. Die rol duct tape die ik recent kocht, daar heb ik niemand mee vastgebonden om te martelen. Nou ja, vastgebonden wel, maar aan haar ogen te zien kwam het niet echt als een marteling over. Ze gaf later aan dat het best spannend was allemaal.

Als ik in de toekomst iets speciaals moet intikken om te voorkomen dat jullie hele afdeling mij 24/7 in de gaten gaat houden, laat het dan even weten. Jullie weten me ongetwijfeld al te vinden. Geef maar een belletje of tik iets terug in Google als ik iets zoek, dan komt het helemaal goed!

Groetjes en een dikke knuffel,

Lara