Schrijversacademie

Geplaatst op

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Als klein meisje fantaseerde ik hele werelden bij elkaar. Ik verzon graag complexe personages en bizarre conflicten.

Toen realiseerde ik nog niet dat schrijven voornamelijk een uitlaatklep was. Ik groeide op met een stem in mijn hoofd (Jade), maar daar mocht ik van mijn ouders niet over praten. Daardoor was mijn jeugdige hoofd een nucleaire snelkookpan van gedachten. Al die emoties moesten er toch op een bepaalde manier uit.

In plaats van vast te blijven hangen in allemaal creatieve schrijfsels die nergens over gaan, heb ik besloten een opleiding te volgen bij de Schrijversacademie. Tijd om alles naar een hoger niveau te tillen. Op 29 augustus 2020 start de opleiding.

Wat is mijn doel? Ik droom over een boek met als titel ‘Volledig Verknipt’. Een grotendeels autobiografisch verhaal. Het gaat nog een pittige reis worden, want ik wil daar onder andere de zelfmoord van mijn vriendin in verwerken, dat ik in het Vondelpark ben aangerand, een fuck-up complotverhaal waarin mijn huisgenote en ikzelf slachtoffer zijn geworden van een gestoorde wetenschapper en hoe we uiteindelijk zijn ontsnapt. En ja, dit verzin je niet. Toch?

Of ik het echt onder mijn eigen naam durf uit te geven weet ik nog niet. Misschien verzin ik wel een pseudoniem of zoek ik een samenwerking met een andere auteur.

Zo spannend…