Schrijversacademie

Geplaatst op

Ik probeer dus al heel lang te schrijven, maar ik mis de technische kennis over hoe ik dat moet doen. Ik heb al enkele boeken gelezen over schrijven, maar die stok achter de deur, het klassikaal meedoen met anderen, dat is wat ik mis,

Dus, ik heb mijzelf opgegeven voor de Schrijversacademie. Op 29 augustus 2020 gaat het starten. Na het aanmelden kreeg ik een heleboel e-mails. Ook kreeg ik een flinke stapel boeken thuisgestuurd. De lessen worden gegeven op Centrum de Roos op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Ik ben echt zo benieuwd!

De eerste schrijfopdracht is “Ontwikkel je eigen stijl“:

Ga voor deze opdracht ergens rustig zitten en neem een blanco vel papier voor je. Je herinnert je vast wel een moment waarop je je heel sterk bewust werd van het bestaan van geschreven woorden. Misschien gaat het om de eerste keer dat je de letters op een winkelraam herkende of over de eerste keer dat je een vreemde taal hoorde. Misschien begon toen je levenslange liefde voor woorden op te flakkeren. Schrijf in het midden van dat vel papier het woord ‘taalmoment’.

Maak nu een spinassociatie: schrijf zoveel mogelijk ideeën en associaties op die in je opborrelen. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n spinassociatie. Kies nu uit de ideeën die je hebt verzameld, één idee waar je mee verder gaat. Beschrijf dit taalmoment in 100 woorden en in de verleden tijd.

Ik moest meteen denken aan toen ik heel jong was, misschien pas een jaar of zes. Ik stond met mijn moeder bij de metro, het was koud buiten en ik had wanten aan. Ik was bijna alweer vergeten dat ik die ooit had. We stonden bij de metro, een ondergrondse halte, en ik zag een heleboel teksten op de muur staan. Ik weet niet waarom, maar ik was al die teksten op de muur hardop aan het voorlezen. Misschien was ik aan het oefenen. Of ik wilde laten zien dat ik kon lezen.

Ik heb de tekst al geschreven, maar ik wil het hier nog niet verklappen. Na onze eerste bijeenkomst zal ik het hier plaatsen!

Photo by Andrew Neel from Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *