Waar schrijf je over?

Geplaatst op

Die vraag krijg ik dus best vaak: waar schrijf je over Lara? Zonder teveel te verklappen wil ik hier best een antwoord op geven. In dit artikel vertel ik meer over de sfeer, de reden en de keuzes die ik heb gemaakt.

Toen ik over de inhoud van dit boek aan het nadenken was, heb ik een lijstje gemaakt van elementen en sferen uit andere boeken die mij erg aanspraken.

Het eerste element

Het eerste element komt erg goed naar voren in De kronieken van Thomas Covenant, een fantasyserie van de Amerikaans schrijver Stephen R. Donaldson. Deze serie gaat over een cynisch geworden lepralijder die in een alternatieve wereld belandt. Het probleem, Thomas gelooft niet dat de fantastische wereld waarin hij beland is, ook werkelijk echt is.

Die tegenstrijdigheid van omgeving, zijn ziekte en voornamelijk zijn cynische gedrag, maakten hem tot een enorm interessant personage.

In mijn boek kan je dus een hoofdpersoon verwachten die behoorlijk complex in elkaar zit, veel complexer dan dat ze zelf denkt. Of complexer dan dat ze zelf toe wil staan.

Het tweede element

Hierbij moet je denken aan De Celestijnse belofte van James Redfield. Ook zou je kunnen denken aan De Da Vinci Code van Dan Brown. Beide schrijvers mengden fictie met non-fictie door elkaar.

Na de Celestijne belofte gingen mensen massaal naar Peru om de plekken uit het boek te bezoeken, opzoek naar hun eigen spiritualiteit. Na het boek van Dan Brown waren er grote groepen mensen die oprecht geloofden dat er verborgen boodschappen verstopt zaten in de schilderijen van Leonardo Da Vinci.

In mijn boek wil ik een soortgelijk iets bereiken. Als mensen twijfelen over wat echt is en wat fantasie is, dan heb ik mijn doel bereikt. Ik wil de ultieme mind-fuck bewerkstelligen.

Het derde element

Ik noem mijzelf graag een agnost, ik bezit geen kennis over het wel of niet bestaan van een God. Maar dat is niet altijd zo geweest, ik ben zwaar gelovig opgevoed.

In mijn boek wil ik een tegenstijdigheid uit de bijbel verwerken waar zowel gelovigen als niet gelovigen hun nek over gaan breken. Dit element is waarom ik ernaar neig om het een esoterische thriller te noemen. Er zit iets verstopt in de bijbel dat zo zichtbaar is, maar wat toch maar door weinigen wordt gezien.

Dit element, samen met de twee eerdere elementen zorgt voor een heerlijke spanning, ontknoping, een reis die je gaat beleven.

Samengevat

Een boek over de huidige tijd, een hoofdpersoon met een afwijking, een ontdekkingsreis die teruggaat naar het ontstaan van de mens. Achtervolgingen, verlies, wanhoop, ongeloof. en bedrog.

Ik ben nog wel even bezig hoor, als uiterste deadline hanteer ik 2023 als jaar van uitgave. Dit is mijn eerste boek, het moet perfect zijn.

Eén antwoord op “Waar schrijf je over?”

  1. Klinkt heel interessant. Ik ben alvast nieuwsgierig. Succes met schrijven!
    Ik ben zelf ook bezig met een boek en ga een skijken of de sneeuwvlokmethode mij ook kan helpen.

Reacties zijn gesloten.